Sluiten

Radicchio risotto

Een Italiaanse risotto met een Hollandse twist. Radicchio rosso is van juni t/m half december uit Nederland verkrijgbaar en geeft een smakelijk bittertje.

  1. Radicchio risotto

1/2 radicchio

1 rode ui

25 g roomboter

150 g risottorijst

125 ml rode wijn

1/2 ltr groentebouillon

2 el mascarpone

1 el olijfolie

1 el rozijnen

  1. Snijd de rode uien fijn. Smelt de roomboter in de pan en fruit hierin de rode ui.
  2.  Doe daarna de rijst erbij. Doorroeren, tot de rijstkorrels glazig worden. 
  3. De wijn erbij doen. Als de wijn volledig opgenomen is door de rijst, telkens een scheutje bouillon toevoegen.
  4.  Voeg de mascarpone toe wanneer de risottorijst al de bouillon heeft opgenomen. Meng alles goed. 
  5. Zet het vuur uit en zet het deksel op de pan.
  6.  Snijd de radicchio in repen. 
  7. Hak de rozijnen fijn.
  8.  Verhit in een aparte pan de olijfolie. Voeg de radicchio en de rozijnen toe. Bak dit 2 minuten aan en meng dit door de risotto. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. 

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen