Sluiten

Gebakken kwarktaartjes met zomerfruit

Deze zomerse taartjes zijn een succes bij jong en oud. Fris en fruitig, net zoals ze eruit zien. Je kunt ook een springvorm van 24 cm gebruiken en een grote taart bakken.

  1. Gebakken kwarktaartjes met zomerfruit

Ingrediënten voor 12 muffin vormpjes

Bodem:

50 g gesmolten boter

100 g koekjes, verkruimeld

50 g havervlokken

50 g gemalen kokos

vulling:

250 g volle kwark

250 g ricotta

sap en rasp van 1 citroen

75 g suiker

2 eidooiers

3 dessertlepels custardpoeder


  1. Gebruik lekker zomerfruit zoals verschillende soorten bessen en abrikozen, perziken, kersen, bramen. Genoeg om de taartjes royaal mee te beleggen en ook nog een handje door het kwarkmengsel te gooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg papieren vormpjes in de muffinvorm. Alle ingrediënten voor de bodem mengen tot een kruimelige massa, verdelen over de vormpjes en goed aandrukken.
  3. Voor de vulling alle ingrediënten door elkaar roeren (vergeet niet om ook wat fruit er doorheen te mengen) en over de vormpjes verdelen.
  4. Zet ongeveer een uur in de oven. Zet de oven uit en laat de taartjes in de oven wat afkoelen. 
  5. Garneer met de vruchten en wat blaadjes munt. Je kunt het geheel ook nog met wat poedersuiker bestrooien.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen