Sluiten

Gebakken kwarktaartjes met zomerfruit

Deze zomerse taartjes zijn een succes bij jong en oud. Fris en fruitig, net zoals ze eruit zien. Uit dit recept haal je 12 mini-kwarktaartjes, maar je kunt ook een springvorm van 24 cm gebruiken en een grote taart bakken.

  1. Gebakken kwarktaartjes met zomerfruit

Ingrediënten voor de bodem

  • 50 g gesmolten boter
  • 100 g koekjes, verkruimeld
  • 50 g havervlokken
  • 50 g gemalen kokos

Ingrediënten voor de vulling

  • 250 g volle kwark
  • 250 g ricotta
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 3 dessertlepels custardpoeder

Benodigdheden

  • bakplaat voor 12 muffins
  • 12 muffinvormpjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg papieren vormpjes in de muffinvorm. Alle ingrediënten voor de bodem mengen tot een kruimelige massa, verdelen over de vormpjes en goed aandrukken.
  2. Voor de vulling alle ingrediënten door elkaar roeren (vergeet niet om ook wat fruit er doorheen te mengen) en over de vormpjes verdelen.
  3. Zet ongeveer een uur in de oven. Zet de oven uit en laat de taartjes in de oven wat afkoelen. 
  4. Garneer met de vruchten en wat blaadjes munt. Je kunt het geheel ook nog met wat poedersuiker bestrooien.

TipGebruik lekker zomerfruit zoals verschillende soorten bessen en abrikozen, perziken, kersen, bramen. Genoeg om de taartjes royaal mee te beleggen en ook nog een handje door het kwarkmengsel te gooien.

    Porties

    12 porties

    Bereidingstijd

    1 uur

    Voorbereidingstijd

    20 minuten

    Totale tijd

    1 uur en 20 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen