Sluiten

Pinkus kaas-uien-bierbrood

  1. Pinkus kaas-uien-bierbrood

Voor 1 broodje :


300 ml van een flesje Pinkus Demeter-bier (de rest lekker opdrinken tijdens het bakken)

400 g spelt bloem

2 tl bakpoeder

1 tl zout

2 tl Provençaalse of Italiaanse kruiden

6 bosuitjes

100 g geraspte lekker pittige kaas  een handje ter decoratie

  1. Verwarm de oven voor op 190 C. 
  2. Doe de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout in een beslagkom en meng goed. Giet er, al roerende, het flesje Pinkus bij. 
  3. Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en meng met de kaas door het deeg
  4. .Doe het deeg over in een cake- of broodblik of maak er een vloerbroodje van en bak op de bakplaat of zoals ik in een brownievorm, op een bakpapiertje. Strooi het handje kaas er bovenop. Zet in de oven, zo’n half uur tot drie kwartier. Klop erop; als het hol klinkt is het goed. Laat afkoelen of snoep er alvast een lauwwarm sneetje van. Yummie.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen