Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Zelf jam maken

Je eigen jam maken van vers biologisch seizoensfruit? Helemaal niet moeilijk. Naast superlekker ook in een handomdraai gemaakt!

  1. zelf jam maken

Voor 2 potjes:
300 g zomerfruit zoals ontpitte kersen, allerlei soorten bessen, bramen, frambozen, nectarine stukjes, aardbeien, meloenblokjes of stukjes pruimen.  


4 el. water
of sinaasappelsap
40 g chiazaad
3 tot 4 el. zoetmiddel (ahornstroop, honing, agavesiroop of oerzoet) 

1/2 tl. vanillepoeder 

handje basilicum

blaadjes, fijngesneden

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

  1. Kook twee glazen potjes met deksel uit in een pan met water. Doe het schoongemaakte fruit met het water of de sinaasappelsap in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten doorpruttelen. Voeg het chiazaad, de vanille en het zoetmiddel toe. Als je de stukken fruit te groot vindt, kun je er nog even de staafmixer in zetten. 
  2. Haal het pannetje van het vuur en roer de basilicumblaadjes erdoor. 
  3. Vul de potjes voorzichtig met de hete jam. Draai de deksels erop en zet op z’n kop om vacuüm te trekken.
  4.  Laat de jam afkoelen en bewaar in de koelkast. Eet de jam binnen twee weken op, want er zit geen berg suiker in om te conserveren.
  5.  Als de potjes goed vacuüm trekken, blijft het wat langer goed. De jam is lekker op een geroosterd broodje, maar ook over ijs, pannenkoeken of door yoghurt natuurlijk. 
  6. Tip. Jam langer bewaren? Voeg dan extra suiker toe, dit zorgt voor langere houdbaarheid. De algemene richtlijn is om ongeveer 60% van het gewicht van de vruchten aan suiker toe te voegen. Hoe minder suiker, hoe korter houdbaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen