Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Frisse eiersalade in schil

Een leuke manier om eitjes te serveren. Op de paastafel bijvoorbeeld! 

  1. Frisse eiersalade in schil

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 30 g (diepvries) erwtjes
  • 1 el mayonaise en/of yoghurt
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Bereiding

  1. Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren zeven tot acht minuten. 
  2. Laat de erwtjes ontdooien. 
  3. Giet af en laat de eieren onder koud water schrikken. 
  4. Snij het bovenste deel van het ei af
  5. Zodat nog ongeveer 2/3 van het dopje overblijft. Gebruik het 2/3 eierdopje om het te vullen, lepel
  6. Eerst het ei eruit terwijl je nog een dun randje van 1 mm laat zitten voor de stevigheid.
  7. De kant die je eraf hebt gesneden (het kleinste deel van het ei) kan je helemaal uitlepelen. 
  8. Snij met de rest van het uitgelepelde ei in grove stukjes. Meng dit met de rest van de ingrediënten en doe in iedere eierdop 1 tot 2 eetlepels van de eiersalade. Doe er tot slot een plukje tuinkers er boven op.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen