Sluiten

Zilverstelen met champignonrisotto

  1. Zilverstelen met champignonrisotto

1 struik zilverstelen

200 g risottorijst

1 ui

1/2 bakje champignons

1/2 liter groentebouillon

2 scheutjes (olijf)olie

Zilverstelen wassen en in grove stukken snijden zodat ze in een stoommandje passen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Rijst en ui even bakken in olie, op een zacht vuur, in een pan met dikke bodem, totdat de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn en lichtbruin kleuren. Bouillon aan de rijst toevoegen, al roerende aan de kook brengen en in 20 min zachtjes gaar koken. Gebruik eventueel een vlamverdeler. Zilverstelen boven de rijst gaar stomen. Controleer regelmatig of er voldoende water in de pan blijft. Het is wel de bedoeling dat na 20 min het water geheel opgenomen is. Champignons schoon wrijven met een stukje keukenpapier, in dunne plakjes snijden en in een koekenpan bakken in een laagje olie. Wanneer de risotto gaar, is de champignons er over scheppen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen