Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Spaanse knoflook-amandelsoep met druiven

Ajoblanco (soms geschreven als ajo blanco) is een populaire Spaanse koude soep die typisch is voor Granada en Málaga (Andalusië). Dit gerecht is gemaakt van brood, gemalen amandelen, knoflook, water, olijfolie, zout en soms azijn. Het wordt meestal geserveerd met druiven of plakjes meloen.

  1. Spaanse knoflook-amandelsoep met druiven

Ingrediënten

  • 120 g witte amandelen
  • 2-3 sneetjes oud wit (stok)brood
  • 2-3 tenen knoflook
  • 75 ml olijfolie
  • 1/2 liter koud water (uit de koelkast)
  • 1 el witte wijnazijn
  • zeezout
  • 1 trosje witte druiven
  • beetje olijfolie


Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten + een paar uur koelen in de koelkast

Bereiding

  1. Houd een paar amandelen apart voor de garnering. 
  2. Snij de korst van de boterhammen. 
  3. Pel de teentjes knoflook. 
  4. Pureer de amandelen met de knoflook, het brood, de olie en de helft van het water kort in een keukenmachine. Terwijl de machine blijft draaien geleidelijk meer water toevoegen totdat de soep de gewenste dikte heeft; glad maar niet te dun. Eventueel kun je hem nog door een bolzeef drukken, voor een nog gladdere soep. 
  5. Naar smaak zout en azijn toevoegen. 
  6. Zet de soep nu tenminste een uur in de koelkast. 
  7. Halveer de druiven en ontpit ze eventueel. Garneer de koele soep met de amandelen en de druiven. 
  8. Giet er nog een sierlijk sliertje olijfolie over.

Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten + een paar uur koelen in de koelkast

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen