Sluiten

Spaanse knoflook-amandelsoep met druiven

  1. Spaanse knoflook-amandelsoep met druiven

60 g witte amandelen

1-2 sneetjes oud wit brood

2 tenen knoflook

2 el olijfolie

1/2 liter koud water (uit de koelkast)

1 el witte wijnazijn

zeezout

1 trosje witte druiven


Blancheer de amandelen een minuut in kokend water en verwijder het vliesje als je ongepelde amandelen gebruikt, houd een paar amandelen apart voor de garnering. Snijd de korst van de boterhammen. Pel de teentjes knoflook. Pureer de amandelen met de knoflook, het brood, de olie en de helft van het water kort in een keukenmachine. Terwijl de machine blijft draaien geleidelijk meer water toevoegen totdat de soep de gewenste dikte heeft; glad maar niet te dun. Naar smaak zout en azijn toevoegen. Zet de soep nu tenminste een uur in de koelkast. Halveer de druiven en ontpit ze eventueel. Garneer de koele soep met de amandelen en de druiven. Giet er nog een sierlijk sliertje olijfolie over.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen