Spitskoolmandjes met gehakt en tzatziki

Spitskool is zo veelzijdig! Je kunt het koken, roerbakken of roosteren in de oven, maar ook als wrapje zoals in dit recept. Een koolhydraatarm en glutenvrij recept. Dit zijn ook leuke hapjes bij een buffet! 

  1. Spitskoolmandjes met gehakt en tzatziki

Ingredienten

  • 6 spitskool bladeren
  • 200 g gehakt
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse munt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • vers gemalen peper
  • zeezout naar smaak
  • 1 el  (geklaarde) boter
  • 1 scheutje olijfolie.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Snij de bladeren van de kool, laat ze heel. 
  2. Breng water aan de kook en blancheer de koolbladeren even tot ze zachter maar nog stevig genoeg zijn om als schaaltje te dienen. 
  3. Meng het gehakt met peper en zout en maak er kleine balletjes van. 
  4. Braad de balletjes in boter op een middelhoog vuur in ongeveer 15 min gaar en krokant. 
  5. Voor de tzatziki rasp je de komkommer op een grove rasp en meng je 't met de Griekse yoghurt. 
  6. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  7. Hak de munt fijn en voeg toe. 
  8. Meng de muntyoghurt goed met olijfolie en een snuf zout. 
  9. Leg de koolbladeren op een grote ronde schaal in een bloemvorm. Verdeel de gehaktballetjes en tzatziki erover. 

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen