Sluiten

Spitskoolmandjes met gehakt en tzatziki

Zomer met een Griekse groet

6 spitskool bladeren

200 g gehakt

1/2 komkommer

2 teentjes knoflook

2 takjes verse munt

4 el volle kwark

vers gemalen peper

zeezout naar smaak

1 el  (geklaarde) boter

1 scheutje olijfolie.

Bladeren van de kool snijden en zo nodig wassen. Water aan de kook brengen en koolbladeren even blancheren tot ze zachter maar nog stevig genoeg zijn om als schaaltje te dienen. Gehakt mengen met peper en zout. Maak er kleine balletjes van en braad deze in boter op een middelhoog vuur in ongeveer 15 min gaar en krokant. Voor de tzatziki de komkommer raspen op een grove rasp en mengen met de kwark. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Munt fijn hakken en toevoegen. Olijfolie en zout toevoegen. Goed mengen. Koolbladeren op een grote ronde schaal in een bloemvorm leggen. Gehaktballetjes en tzatziki over de koolbladeren verdelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen