Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Wortelsoep met rabarber en zoete uien

Een bijzondere lentesoep van wortels en rabarber, gegarneerd met gebakken ui. 

  1. Wortelsoep met rabarber en zoete uien

Ingrediënten  

  • 500 g wortelen
  • 2 stengels rabarber
  • 1 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout en peper naar smaak
  • 1 scheutje slagroom
  • 2 uien
  • 1 tl korianderzaad
  • 4 sprietjes bieslook
  • olie om in te bakken

Verder nodig

  • roerzeef of staafmixer
  • vijzel of pepermolen

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Was de wortelen, snij ze in plakjes en kook ze in 10 à 15 min gaar. 
  2. Pureer door een roerzeef of met de staafmixer. 
  3. Pel de knoflook en hak fijn. 
  4. Was de rabarber. Verwijder voetje en bovenkant en snij in kleine stukjes, voeg toe aan de wortelen.
  5. Breng de soep weer aan de kook en laat op laag vuur pruttelen totdat de rabarber uit elkaar valt. Maak de soep af met zout en een scheutje room. 
  6. Pel de ui, zet op zijn kontje (wortelkant) neer en halveer. Leg de ui dan met de platte kant op de snijplank en snij met de lijnen van de ui, de beide helften in 4 partjes. De ui valt dan in ‘blaadjes’ uit elkaar. Zo nodig de blaadjes uit elkaar trekken. 
  7. Verwarm de olie, voeg de ui toe en bak een paar minuten op een middelhoog vuur. Met een klein scheutje water en de deksel erop zo in 5 min gaar en zoet stoven. 
  8. Schep de soep in kommen en verdeel de uien erover. 
  9. Vijzel het korianderzaad of maal het met een pepermolen en strooi over de soep. Knip de bieslook fijn en strooi er ook over. 

Tip: Uien zoals hierboven beschreven zijn met de lijnen van de groente mee gesneden. Hierdoor maak je de structuur van de ui minder kapot dan wanneer je haaks op de lijnen in snijdt. Hierdoor blijven de sappen meer in de ui, waardoor de ui smaakvoller is. Bovendien verdampen er minder sappen tijdens het snijden waardoor je minder last hebt van tranende ogen.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen