Sluiten

Wortelsoep met sinaasappel, geraspte kaas en dille

  1. Wortelsoep met sinaasappel, geraspte kaas en dille

300 g wortel

1 sinaasappel

50 g jong belegen kaas

een paar takjes dille

2 tl honing

2 laurierblaadjes

vers gemalen peper

zeezout naar smaak

een scheutje slagroom

3/4 liter water

Wortelen schoon boenen met een groenteborstel, in stukjes snijden en met laurier in het water in 15 à 20 min goed gaar koken. Kaas raspen op een grove rasp. Sinaasappel raspen op een fijne rasp. Rasp alleen het oranje schilletje, het witte velletje eronder is erg bitter. Sinaasappel persen en het sap apart bewaren. Dille fijn knippen. Laurier uit de soep verwijderen. Wortelen pureren tot een gladde soep. Sinaasappelsap, honing, slagroom, zout en peper aan de soep toevoegen. Even doorwarmen en opdienen. Elk bord bestrooien met kaas, sinaasappelrasp en dille.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen