Geniet van een heerlijke groentepannenkoek en mix courgette en rucola door je beslag van biologische boekweitmeel en haverdrank (melk kan natuurlijk ook). Lekker lunchgerecht!
Ingrediënten
100 g courgette
100 g rucola
3 ei
250 g (boekweit) meel
500 ml haverdrank
3 el olie
5 takjes dille
4 el crème fraîche
1/2 citroen
Porties
4 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten en 15 minuten wachttijd
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Doe 75 g rucola met de overige ingrediënten, behalve de crème fraîche en de citroen, in een grote kom en pureer ze met een staafmixer of in een blender.
Laat het beslag een kwartiertje rusten voordat je begint met bakken.
Meng ondertussen alvast het citroensap door de crème fraîche.
Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verhit olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken 1-2 minuten per kant, totdat ze bruin en makkelijk keren. Serveer de pannenkoeken met een klodder crème fraîche en een beetje rucola.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.