Sluiten

Spruitjes met kastanjes

Een klassieke herfst-combi: romige kastanjes en heerlijke verse spruitjes met wat uitjes voor de kick!

  1. Spruitjes met kastanjes
  • 250 g spruitjes, schoongemaakt en van onderen kruiselings ingesneden
  • 100 g kastanjes
  • 1/2 rode uien
  • 60 ml melk
  • 12,5 g boter
  • 1-2 el water (of droge witte wijn)
  • eventueel wat honing
  1. De gepelde kastanjes in een pan doen, melk erbij en eventueel wat water toevoegen zodat de gepelde kastanjes net onderstaan. Aan de kook brengen en 12-15 min laten koken op laag vuur tot de kastanjes net gaar zijn. Afgieten en wegzetten.
  2. In een grote, zware koekenpan de boter smelten en daarin het gesnipperde rode ui glazig bakken. Spruitjes en wat water (of wijn) toevoegen. 
  3. Deksel op de pan op matig vuur en 6-8 min laten koken. Af en toe de pan schudden, zo nodig wat extra water bijgieten.
  4. Tot slot de kastanjes toevoegen en alles voorzichtig door elkaar roeren. 
  5. De pan afdekken en kastanjes en spruitjes nog 3-5 min gaar koken. Eventueel aan het eind nog wat honing toevoegen, dan gaan ze mooi glimmen (en smaken verrukkelijk). Direct serveren.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen