250 g spruitjes, schoongemaakt en van onderen kruiselings ingesneden
100 g kastanjes
1/2 sjalotje, gesnipperd
60 ml melk
12,5 g boter
1-2 el water (of droge witte wijn)
evt wat honing
De gepelde kastanjes in een pan doen, melk erbij en evt water toevoegen zodat de gepelde kastanjes net onderstaan. Aan de kook brengen en 12-15 min laten koken op laag vuur tot de kastanjes net gaar zijn. Afgieten en wegzetten.
In een grote, zware koekenpan de boter smelten en daarin het gesnipperde sjalotje glazig bakken. Spruitjes en wat water (of wijn) toevoegen. Deksel op de pan op matig vuur en 6-8 min laten koken. Af en toe de pan schudden, zo nodig wat extra water bijgieten.
Tot slot de kastanjes toevoegen en alles voorzichtig door elkaar roeren. De pan afdekken en kastanjes en spruitjes nog 3-5 min gaar koken. Evt aan het eind nog wat honing toevoegen, dan gaan ze mooi glimmen (en smaken verrukkelijk). Direct serveren.
-
-
-
-