Sluiten

Salade van rode biet met geitenkaas en walnoten

Bietjes in frambozenvinaigrette met lekker pittige geitenkaas en knapperige noten. Lekker met een speklapje of een champignonburger en gebakken aardappeltjes.

  1. biologische bieten salade geitenkaas en walnoten

Ingrediënten

  • 4 bieten
  • 100 g (oude) geitenkaas
  • handje walnoten
  • handje rozijnen
  • evt wat verse groene kruiden (bijv) dille of peterselie) 
  • Voor de vinaigrette: 
  • 1 deel frambozenazijn (of doe een handje frambozen bij witte wijnazijn en blender het met de olie)
  • 1 deel (milde) olijfolie
  • wat grof zeezout 

Bereiding

  1. Zet een pan met 1 liter water op het vuur. 
  2. Was de (zomer)bieten en kook ze in 20-30 minuten gaar. (Winterbieten hebben langer nodig, ongeveer een uur). Laat de bieten uitlekken in een zeef. Wrijf, zodra ze wat afgekoeld zijn, de schil met de hand van de biet af. Dit gaat extra makkelijk onder een stromende kraan. 
  3. Snij de biet in kleine dobbelsteentjes. Zet apart. 
  4. Maak de vinaigrette door azijn, olie en zout goed te mixen. Meng de bietjes met de vinaigrette. 
  5. Hak de walnoten grof en rooster ze licht in een droge koekenpan. 
  6. Snij de geitenkaas in kleine blokjes. Voeg de walnoten, de geitenkaas en de rozijnen vlak voor het opdienen toe aan de de bietenblokjes. Lekker met een handje rucola. 


Tip De salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden. 

Porties

4

Bereidingstijd

10 min

Voorbereidingstijd

20 min

Totale tijd

30 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen