Sluiten

Nasi goreng met groenselderij

100 g (snelkook) zilvervliesrijst

1 uitje, gesneden

1 teen knoflook, geperst

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

1 tl gemberpoeder

1 kleine rode peper, ontpit en fijngesneden.

3 stengels groenselderij

100 g prei

1 ei

een scheutje melk

peper en zout

fijn geknipt groenselderijblad

ketjap of tamari

olie om in te bakken

Kook de rijst gaar. Ui, knoflook, rode peper en specerijen fruiten in wat olie. Prei wassen en in ringen snijden. Groenselderijstengels wassen en in stukjes snijden. Prei en selderij toevoegen en bijna beetgaar roerbakken. Ei los kloppen met 1 el fijn geknipt groenselderijblad en een scheutje melk. Bak een omelet en snijd deze in kleine reepjes. Rijst en omelet reepjes door de groente scheppen en bakken tot alles door en door warm is. Op smaak brengen met peper, zout, fijn geknipt groenselderijblad en ketjap of tamari. Serveren met bijv pindasaus, atjar tjampoer, kroepoek en seroendeng (kokosstrooisel).

Variatie: voeg blokjes tofu of ham toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen