Nasi goreng met groenselderij

Met groenselderij geef je nasi het friskruidige accent wat het zo lekker maakt! Lekker met cassavekroepoek en komkommerzoetzuur.

  1. Nasi goreng met groenselderij
  • 100 g (snelkook) zilvervliesrijst
  • 1 uitje, gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 kleine rode peper, ontpit en fijngesneden.
  • 3 stengels groenselderij
  • 100 g prei
  • handje taugé
  • 1 ei
  • een scheutje melk
  • peper en zout
  • fijn geknipt groenselderijblad
  • ketjap of tamari
  • olie om in te bakken

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

  1. Kook de rijst gaar. 
  2. Ui, knoflook, rode peper en specerijen fruiten in wat olie. 
  3. Prei wassen en in ringen snijden. Groenselderijstengels wassen en in stukjes snijden. 
  4. Prei en selderij toevoegen en bijna beetgaar roerbakken. 
  5. Ei los kloppen met 1 el fijn geknipt groenselderijblad en een scheutje melk. 
  6. Bak een omelet en snijd deze in kleine reepjes. 
  7. Rijst, taugé en omelet reepjes door de groente scheppen en bakken tot alles door en door warm is.
  8. Op smaak brengen met peper, zout, fijn geknipt groenselderijblad en ketjap of tamari.
  9. Serveren met bijv pindasaus, atjar tjampoer, kroepoek en seroendeng (kokosstrooisel).

Variatie: voeg blokjes tofu of ham toe.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen