Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Zomerse bietengazpacho met bramen en watermeloen

Mooi rood is niet lelijk..... Prachtig gekleurde bieten met fruit gazpacho. In een glas of mooi in een diep bord geserveerd met een klodder mascarpone en geraspte chocola erover. Soep als dessert : in dit geval een goed idee !

  1. bieten gazpacho met bramen

Ingrediënten

  • 100 ml bietensap
  • 125 g bramen
  • 25 g frambozen 
  • 125 g (water)meloen
  • 7 muntblaadjes
  • 5 basilicum
  • 1 cm vers geraspte gember
  • 1/2 citroen
  • 1 tl honing
  • 2 el mascarpone
  • 1 tl kardemom
  • 25 g pure chocolade

Verder nodig

  • staafmixer of blender

Porties

2 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

15 minuten

Bereiding

  1. Doe het bietensap, de bramen, watermeloen, munt, basilicum en gember in een blender. 
  2. Mix alles goed door elkaar tot het een gladde structuur heeft (kan eventueel ook met een staafmixer).
  3. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe aan en zet de blender nog kort aan.
  4. Meng de mascarpone, kardemom en honing door elkaar. 
  5. Serveer de bietengazpacho in diepe borden met een schep van de mascarpone en geraspte pure chocolade erover.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen