Sluiten

Sinaasappelmarmelade

  1. Sinaasappelmarmelade

0,5 liter water

500 g rietsuiker

1,5 kg biologische bittersinaasappels

600 g Van Gilse geleisuiker speciaal

6 jampotten

Je kunt hiervoor ook bloedsinaasappels gebruiken.

Was de jampotten en deksels met heet sodawater af, spoel ze na met schoon heet water en laat ze op een schone theedoek uitlekken. Boen de onbespoten sinaasappels schoon met heet water en rasp met een fijne rasp de schil eraf. Breng water en rietsuiker op laag vuur aan de kook. Af en toe doorroeren, laten koken tot de siroop helder wordt. Voeg de rasp toe en laat dit minstens 20 minuten trekken. Pel ondertussen de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg het fruit toe aan de getrokken schillen in siroop. Breng het fruitmengsel al roerende aan de kook en voeg rond het kookpunt de geleisuiker toe. 1 tot 2 minuten goed laten doorkoken, jam in potten doen en deksels goed dichtdraaien. Zet de potten een paar minuten ondersteboven. Daarna terugdraaien en laten afkoelen. Een mix van sinaasappels en 2 a 3 onbespoten citroenen is extra fris.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen