Macaroni ovenschotel met kool en kaas

Een makkelijke ovenschotel voor doordeweekse drukke dagen met kool, gedroogde tomaatjes en geitencamembert. 

Die is natuurlijk te vervangen door bijv. brie of gewoon geraspte kaas. 

  1. Macaroni ovenschotel met kool en kaas

Ingrediënten

  • 1/2 kool, (groene- , spits- of witte kool)  
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 4 gedroogde tomaten
  • 1 knoflookteen, geperst 
  • een scheut olijfolie 
  • 1 tl gedroogde- of 2 takjes verse oregano 
  • 1 kleine geiten camembert of andere kaas 
  • 200 g macaroni of andere pasta

Verder nodig

oven

ovenschaal 

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Snij de gedroogde tomaten in kleinere stukken en laat ze ongeveer een uur in de olijfolie en oregano staan. 
  3. Fruit de ui met knoflook in wat olie en voeg er de kool in smalle repen gesneden aan toe. 
  4. Roerbak de kool een paar minuten en voeg er daarna een scheut water, de tomaten met olijfolie en kruiden aan toe.
  5. Stoof het geheel op een zacht pitje in ongeveer 20 min beetgaar. 
  6. Kook de macaroni ondertussen beetgaar en schep door het koolmengsel. Schep alles in een ingevette ovenschaal.
  7. Verdeel de kaas over de schotel 
  8. Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven zodat ze goed door gewarmd is.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen