Mac & Cheese met broccoli en pompoen

Macaroni and cheese is niet voor niets een klassieker. Niets zo troostrijk als een pasta met kaas uit de oven. Deze is met broccoli en pompoen erin, maar je kunt er natuurlijk ook andere groente voor gebruiken. Een heel handig recept om restjes groente, maar ook kaas uit de koelkast mee op te maken. 

  1. Mac & Cheese met broccoli en pompoen

Ingrediënten

  • 400 g broccoli
  • 300 g pompoen
  • 350 g macaroni, penne of fusilli
  • 25 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 25 g bloem
  • 500 ml melk
  • 300 g belegen kaas (geraspt)

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten (oventijd)

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Hak de knoflook fijn of pers hem uit. 
  2. Snij de broccoli in heel kleine roosjes en snij de steel in kleine stukjes. 
  3. Ontpit de pompoen, schil hem eventueel (bij oudere exemplaren) en snij in blokjes van 1 cm. 
  4. Kook de pasta beetgaar. 
  5. Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de knoflook 1 minuut op middelhoge stand. Voeg de bloem toe en bak 1-2 minuten om te garen.
  6. Giet al roerend de melk erbij, voeg de mosterd toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en kook circa 5 minuten op een lage stand tot een saus.
  7. Neem de pan van de warmtebron en voeg 350 g van de geraspte kaas in delen toe. Roer goed tot de kaas is gesmolten.
  8. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  9. Voeg de pasta, broccoli en pompoenblokjes toe aan de saus en meng goed. 
  10. Schep in een ovenschaal, bestrooi met de overige kaas en bak in de oven in circa 20 minuten krokant en goudbruin.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten (oventijd)

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen