Sluiten

Ouderwets lekkere hutspot

Hutspot is altijd een goed idee. Je kunt er alle kanten mee op. Met een gehaktbal en jus, met kaas en noten, maar ook gewoon ouderwets zoals in dit recept!

  1. Ouderwets lekkere hutspot

Ingrediënten

  • 600 g wortelen, in stukken gesneden 
  • 300 g uien gesneden 
  • 1200 g aardappelen, geschild en in stukken gesneden 
  • 1/2 tl zout 
  • peper, versgemalen 
  • 3 dl bouillon 
  • 2 tl korianderzaad, gemalen 
  • 2 el selderij of peterselieblad

Bereiding

  1. Fruit de uien glazig, voeg de wortelstukjes toe en laat deze even meebakken.
  2. Giet de bouillon erbij, leg de aardappelen erbovenop en bestrooi met wat zout. Laat het geheel in 20 min gaarkoken.
  3. Giet eventueel teveel aan kookvocht af (nog te gebruiken voor saus of soep).
  4. Strooi koriander, peper en selderij of peterselie erover en stamp de hutspot met een stamper goed door elkaar. 
  5. Opdienen met vlees, spekjes of een gebakken kaasplak en een frisse salade. 

Tip: 

Variatie 1: gebruik half pastinaken en half wortelen ipv alleen wortelen

Variatie 2: gebruik in plaats van koriander, kerrie of paprikapoeder

Variatie 3: meng een potje gekookte kapucijners of andere peulvruchten door de hutspot.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen