Sluiten

Hutspot met noten en vijgenjus

Hutspot met noten en vijgenjus is een lekkere variant op de gewone hutspot met vlees. De vijgenjus geeft een zoet hartig accentje dat goed past bij zo'n verwarmend gerecht.

  1. Foto JM

Ingrediënten voor de hutspot:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 500 g pastinaken
  • 500 g ui
  • 1 el kerriepoeder
  • 50 g gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g ongebrande cashewnoten

Ingrediënten voor de vijgenjus:

  • 5 gedroogde vijgen
  • 1 el olie of boter
  • 1 salotje
  • 150 ml rode wijn
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 el tijmblaadjes
  • zout en peper

Bereiden:

  1. Schil de aardappelen, snijd in vieren. Schrob de wortel en de pastinaak schoon, snijd in stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Hak de knoflook en de gember heel fijn.
  2. Kook aardappel, wortel en pastinaak met wat zout en het kerriepoeder in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Bak de uien en gember 3 minuten in wat olie of boter.Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog eens 3 minuten op een laag vuur.
  4. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Giet de aardappelen en wortelgroenten af. 
  6. Stamp de aardappelen en wortelen tot een grove puree roer het uimengsel en de noten en door de hutspot.     
  7. Snijd de vijgen in stukjes en snipper het sjalotje
  8. Bak vijgen en sjalot 4 minuten in de olie. Blus af met de rode wijn en de azijn.
  9. Strooi er de tijm bij en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat een beetje inkoken tot jus dikte.

          Porties

          4 porties

          Bereidingstijd

          25 min

          Voorbereidingstijd

          20 minuten

          Totale tijd

          45 min

          Winkelmand

          Je winkelmand is leeg.

          Bestellen