Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Stoofpot met pastinaak en bonen

Een stoofpotje met pastinaak en witte bonen voor de koudere dagen. Lekker met granen, rijst of pasta.

  1. Stoofpot met pastinaak en bonen

Ingrediënten

750 g pastinaak

  • 4 uien, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 g gekookte witte bonen (uit een pot)
  • 150 g geraspte oude kaas
  • evt 3 el peterselie, fijn gehakt
  • 2 tl tijm
  • peper
  • zout
  • evt spekblokjes (voor variatie met spekblokjes)
  • evt gemengde kiemen (voor variatie met gemengde kiemen)

Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Was de pastinaak schoon en schil eventueel. Snijd het in plakjes van 1 cm.
  2. Breng ui en pastinaak in een laagje water met zout en een laurierblad aan de kook. 
  3. Voeg na 10 minuten de uitgelekte bonen toe. Laat het op een laag pitje nog 10-15 minuten meestoven.
  4. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
  5. Strooi er kaas en peterselie over en serveer met aardappels of een graansoort.

Variatie met spekjes

Bak 200 g spekblokjes. Schep de spekblokjes door de stoofpot.

Variatie met gemengde kiemen

Voeg als allerlaatste een handvol kiemen aan toe. Dit maakt de stoofpot knapperig en fris.

Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen