Sluiten

Hartige kastanje puree

Hartige kastanje puree voor bij spruitjes of rode kool.

  1. Hartige kastanje puree
  • 250 g kastanjes 
  • 1 tl anijszaad
  • 50 ml (haver)melk of 50 ml (haver)room
  • 0.5 tl tijm 
  • 0.5 tl oregano
  • zout en peper naar smaak
  1. Kook de gepelde kastanjes met het anijszaad in een uur tot moes in water. 
  2. Giet het water af en pureer ze met een staafmixer of een roerzeef. Verwarm de (haver)melk met de tijm en de oregano en meng de puree met de melk, eventueel room of een klontje boter, tot een gladde massa. 
  3. Voeg peper en zout toe naar smaak. Heerlijk bij gestoofde kool of spruitjes. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen