Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Overheerlijke dubbeldoel-kip met bouillonaardappeltjes en cranberries

Dubbeldoel kippenvlees van Alleb'ei

Dit vlees komt van Sasso Silver kippen; een dubbeldoelras. De kippen krijgen de tijd om

op te groeien, waarbij zowel de hennen als de hanen een kipwaardig bestaan krijgen.

Hanen leveren sappig vlees, vol van smaak.

Ook hennen krijgen na hun legperiode een tweede doel als volwaardige vleeskip.

  1. Overheerlijke dubbeldoel-kip met bouillonaardappeltjes en cranberries

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie of boter
  • 900 g krielaardappeltjes
  • 400 ml groentebouillon (los 2 el bouillonpoeder van
    LandGoed op in 400 ml kokend water)
  • 4 of 6 dubbeldoel kipdijfilets
  • zout en peper
  • 200 g verse cranberries
  • 2 takjes tijm en 4 takjes rozemarijn
  • 1 hele bol knoflook, overdwars doormidden gesneden
  • 1 citroen, doormidden gesneden
  • om te garneren nog wat verse rozemarijntakjes

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Laat 2 el olijfolie of boter heet worden in een ovenvaste pan en bak de krieltjes rondom even goudbruin.
  3. Blus af met hete bouillon, zodat de aardappeltjes voor 2/3 in de bouillon liggen. Zet de pan daarna direct in de hete oven.
  4. Laat in 15 minuten de bouillon wat inkoken.
  5. Smeer de kipdijfilet in met een klein beetje olijfolie en flink wat peper en zout.
    Voeg de cranberries, de takjes tijm en rozemarijn toe en leg de kipdijfilets erboven op. Leg de knoflook- en de citroenhelften er met het snijvlak naar boven tussen. 
  6. Zet de pan ongeveer 20 minuten in de oven. Eventueel kun je de pan afdekken als het te hard gaat. Als het goed is, zijn de aardappeltjes dan gaar en heeft de kip een goudbruine kleur gekregen, net als de knoflookhelften. De cranberries zijn zacht. Anders moet je het nog even langer in de oven zetten zonder deksel. Of je kunt de pan nog 10 minuten onder de grill zetten. Steek nog wat rozemarijn tussen de kipfilets en de aardappeltjes voordat je de pan op tafel zet

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen