Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Salade met palmkool, spruitjes, biet, sinaasappel en ricotta

Een prachtige, verwarmende winterse salade met palmkool. Je bakt de kool even zodat ie iets zachter wordt en met bietjes, sinaasappel, granaatappel, nootjes, ricotta en de frisse mandarijndressing is het een ware smaaksensatie!

  1. Salade met palmkool, spruitjes, biet, sinaasappel en ricotta

Ingrediënten

  • 3 bieten, liefst verschillende kleuren
  • 250 g spruiten
  • 500 g palmkool of boerenkool
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote sinaasappel
  • 1/2 granaatappel
  • 50 g pecannoten, even geroosterd
  • 200 g ricotta of een vegan alternatief

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

35 minuten (bieten poffen)

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Was de bieten (laat de schil er aan) en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze in een laagje water in een bakblik. Zet voor 35 minuten in de oven en check of ze gaar zijn. Als je er een scherp mes in steekt moet dat er makkelijk in glijden. Als je weerstand voelt, vouw je het folie weer dicht en laat je ze nog wat langer in de oven staan. Laat ze daarna afkoelen en pel of wrijf de schil eraf, snij de kontjes weg en snij de bieten in stukjes.
  2. Kook de spruiten in een laagje water beetgaar in zo’n 15 minuten. Laat uitdampen en afkoelen.
  3. Snij de dikke nerven uit de palmkool en was de bladeren. Dep droog met een theedoek, snij in reepjes
    en roerbak ze in wat olijfolie, de kool moet nog groen en knapperig blijven, maar niet meer zo stug en taai zijn.
  4. Snij de schil (inclusief het wit) van de sinaasappels. Met een scherp mesje kun je nu de partjes uit de schil snijden. Vang het sap op.
  5. Haal de granaatappelpitjes los, verwijder witte velletjes.
  6. Voor de dressing pers je de mandarijntjes uit (voeg ook het opgevangen sinaasappelsap toe) en klop je er met de olijfolie, mosterd (en gembersiroop) een dressing van.
  7. Maak de schaal op met de palmkool, bieten, sinaasappel, granaatappelpitten en de geroosterde
    pecannoten.
  8. Schep dotjes ricotta op de salade en schenk er als laatste de dressing overheen.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

35 minuten (bieten poffen)

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen