Sluiten

Kerstkranssalade

Feestelijke salade met veel kleur! Rode kool, rucola, sinaasappel, bietjes en knapperige noten in combinatie met een romige dressing met maanzaad. 

  1. Kerstkranssalade

Ingrediënten

  • 1/4 rode kool, fijn geschaafd
  • 1 citroen uitgeperst
  • 100 g rucola
  • 2 gekookte bietjes
  • 1 (bloed)sinaasappel gepeld (eventueel ontveld)  en in partjes, vang wat sap op.
  • 2 mandarijntjes gepeld en partjes schoongemaakt
  • 1 avocado van schil ontdaan ontpit en in partjes
  • 2 el gedroogde cranberry’s of 1/2 granaatappel, de pitjes losgemaakt.
  • 1 handje walnoten of pecannoten, geroosterd


Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el (vegan) mayonaise (=zonder ei)
  • 1 el zwarte bessen- of cranberrysiroop
  • 1/2 tl mosterd
  • beetje sinaasappelsap
  • 1 tl maanzaad
  • evt. een beetje water om te verdunnen
  1. Mooie kleurige salade, veganistisch. Eventueel kun je door de dressing wat cayennepeper roeren, dat geeft er een pittige draai aan. 
  2. Vegetariërs kunnen er nog wat feta of zachte geitenkaas aan toevoegen.Zet de rode kool na het schaven even in de citroensap. Laat een half uurtje staan en laat dan even uitlekken.
  3.  Leg de rucola in een mooie ronde schaal en drapeer daar bovenop de rode kool. Verdeel de rest van de ingrediënten er mooi over, de noten en cranberry’s of granaatappelpitjes als laatste. 
  4. Zet een kommetje met de dressing in het midden van de salade.Je kunt er ook nog wat (geiten)kaas overheen brokkelen als je vegetarisch eet.

Porties

4-6

Bereidingstijd

10 min

Voorbereidingstijd

20 min

Totale tijd

30 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen