Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Tiramisu met stoofpeertjes en speculaas

Een heerlijk dessert met kruidige stoofperen en speculaas. Als je een kleinere vorm gebruikt zou je ook meerdere laagjes kunnen maken. Je kunt dit ook in glazen of  ijscoupes serveren, maar zo'n grote schaal op tafel zetten heeft ook wel iets gezelligs. Je  geeft er dan voldoende lepels bij en iedereen schept gewoon allemaal direct uit de schaal. Het hoeft soms niet zo formeel... 

  1. Tiramisu met stoofpeertjes en speculaas

Ingrediënten

  • ongeveer 20 speculaasjes
  • 500 g stoofpeertjes met het stoofvocht
    (voor het recept kijk je hier)
  • 500 g mascarpone
  • 400 g slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • handje kruidnoten of extra speculaasjes

Verder nodig

! grote schaal van ongeveer 16 x 22 cm

evt. spuitzak voor slagroom

Porties

8-12 porties (schaal van 18 x 22 cm

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

2,5 uur met opstijven in de koelkast

Bereiding

  1. Doop de speculaasjes een paar tellen in het stoofperenvocht en beleg de bodem van je schaal ermee.
    Klop de mascarpone een beetje los met een garde.
  2. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep voorzichtig de slagroom door de mascarpone.
  3. Schep een laagje mascarponeroom op de koekjes.
  4. Snij wat stoofpeertjes in partjes en leg een laagje op de room. Schep (of spuit met een spuitzak en een
    grof spuitmondje) de rest van de mascarpone op de peertjes. Laat de tiramisu minimaal 2 uur in de
    koelkast opstijven.
  5. Strooi tot slot nog wat kruidnoten of verkruimelde speculaasjes en peerpartjes op de room.
  6. Zet de schaal op tafel, geef iedereen een lepel en geniet!
    Of serveer het in laagjes in mooie grote glazen of coupes, ook feestelijk!

Porties

8-12 porties (schaal van 18 x 22 cm

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

2,5 uur met opstijven in de koelkast

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen