Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Coquilles van eryngii met spruitjespuree

Eryngii, ook wel koningsoesterzwam genoemd, is een grote, stevige paddenstoel met een fluweelachtige

hoed en een dikke, witte steel.

De hele paddenstoel is eetbaar en heeft een milde, aardse, soms licht pittige smaak. Zoek middelgrote exemplaren voor dit gerecht. Bewaar de hoedjes om lekker in een pastagerecht of omelet te gebruiken.

  1. Coquilles van eryngii met spruitjespuree

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 ml groentebouillon (los 2 el bouillonpoeder van
    Landgoed op in 500 ml kokend water)
  • 100 g (vegan) roomkaas met mierikswortel
  • 100 ml sojadrink
  • 2 doosjes eryngii paddenstoelen (je gebruikt alleen de stelen)
  • zout en peper naar smaak
    Marinade voor de paddenstoelen:
  • 4 el coconut aminos of sojasaus
  • 1 tl agavesiroop
  • voor de garnering wat crispy chili olie

Porties

4

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Haal een paar mooie blaadjes los van de spruiten (deze ga je later frituren), kook de rest van de spruiten gaar in de bouillon en pureer ze samen met wat (plantaardige) roomkaas en sojadrink tot een gladde crème. Houd warm.
  2. Snij de hoedjes van de eryngii af. Snij daarna de stelen in stukjes van ongeveer 3 centimeter hoog. Snijd vervolgens een ruitpatroon in de bovenkant van deze stukjes.
  3. Klop een marinade van coconut aminos of sojasaus met de agavesiroop en dip de schijfjes hier een minuutje in.
  4. Keer om na een halve minuut. Bak ze in een koekenpan in wat olie goudbruin.
  5. Frituur de losse spruitblaadjes heel kort in hete olie. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  6. Schep de spruitencrème op een mooi bordje en leg de paddenstoelen erop. 
  7. Strooi de blaadjes erover en sprenkel de crispy chili olie eromheen.

Porties

4

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen