Sluiten

Gnocchi met rodewijn-paddenstoelensaus

Mooie winterse maaltijd met aardappel op een andere manier in de hoofdrol. Het is altijd een heerlijk werkje om zelf gnocchi te maken en met deze beetje luxe paddenstoelensaus heel geschikt voor een etentje met vrienden.

  1. Gnocchi met rodewijn-paddenstoelensaus

Voor de gnocchi

  • 1 kg aardappels
  • 300 g bloem
  • snufje zout
  • 1 el tijmblaadjes, vers of gedroogd

Voor de saus

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 2 preien
  • 2 el boter of olie
  • 200 ml rode wijn
  • 1 tl paddenstoelen-bouillonpasta
  • 1 el salieblaadjes, vers of gedroogd
  • wat peterselie en walnoten om te garneren
  • evt. Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • eetlepel
  • vork
  • schilmes

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ruim water in ongeveer 12 minuten gaar en stamp of knijp ze tot puree. 
  2. Strooi de tijm en het zout erover. Kneed alles nog eens goed door. Bestuif met nog wat bloem.
  3. Vorm worstjes van 2 cm dik van het deeg of snijd er blokjes van 3 cm van. Haal ze over de achterkant van een vork voor het karakteristieke ribbeltje.
  4. Breng ruim water aan de kook en kook de gnocchi tot ze boven komen drijven (ca. 3 minuten). 
  5. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd de prei in ringen. 
  6. Snijd het verse salieblad in reepjes. 
  7. Bak de paddenstoelen, prei en salieblaadjes vlug goudbruin en blus af met de wijn.
  8. Schep een lepeltje paddenstoelen-bouillonpasta of 1/2 blokje groentebouillon door de saus en laat wat inkoken.
  9. Schep de gnocchi op warme borden en lepel er de saus op. Strooi er gehakte peterselie en walnoten over en serveer!

Tip: Ben je niet veganistisch? Strooi er dan wat flinters Parmezaanse kaas over, dat maakt het nog lekkerder!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen