Romige bloemkoolsoep die met de (aard)peren en kaas een zoet-pittig geheel vormt.
Voor de finishing touch kun je er nog wat verse nootmuskaat over raspen. Dat geeft een warmkruidig accentje.
Ingrediënten
1 kleine bloemkool
250 g aardpeer
30 g boter
30 g bloem
200 ml witte wijn
500 ml groentebouillon (los 2 el bouillonpoeder van LandGoed op in 500 ml kokend water)
2 peren
130 g blauwschimmelkaas (Bastiaansen)
100 ml slagroom
een handje verse peterselie (fijngehakt)
zout en peper
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Snij de roosjes van de bloemkool. De stronk en bladeren kun je voor een ander gerecht bewaren (bijv. roergebakken bloemkoolblad).
Schrap of schil de aardperen, zorg dat het meeste van de bruine schil eraf is en snij in blokjes.
Maak vervolgens de roux: smelt 30 g boter in een pan, roer er 30 g bloem door en laat dat even garen.
Blus af met de witte wijn. Roer de roux romig en voeg dan de bouillon toe.
Doe hierbij ook de gesneden bloemkool en aardpeer.
Snij 2 peren in parten, hou een halve peer apart en doe de rest in de soep samen met 100 g blauwschimmelkaas. Laat ongeveer 20 minuten koken, tot de groente goed gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Roer de slagroom erdoor en proef of er nog zout en peper bij moet.
Snij de overgebleven peer in kleine blokjes en doe hetzelfde met de rest van de blauwschimmelkaas.
Schep de soep in kommetjes. Leg een hoopje peer en kaasblokjes in de soep en bestrooi met de peterselie.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.