Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Bloemkool-aardpeersoep met blauwe kaas en peer

Romige bloemkoolsoep die met de (aard)peren en kaas een zoet-pittig geheel vormt.

Voor de finishing touch kun je er nog wat verse nootmuskaat over raspen. Dat geeft een warmkruidig accentje.

  1. Bloemkool-aardpeersoep met blauwe kaas en peer

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 250 g aardpeer
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon (los 2 el bouillonpoeder van LandGoed op in 500 ml kokend water)
  • 2 peren
  • 130 g blauwschimmelkaas (Bastiaansen)
  • 100 ml slagroom
  • een handje verse peterselie (fijngehakt)
  • zout en peper

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  • Snij de roosjes van de bloemkool. De stronk en bladeren kun je voor een ander gerecht bewaren (bijv. roergebakken bloemkoolblad).
  • Schrap of schil de aardperen, zorg dat het meeste van de bruine schil eraf is en snij in blokjes.
  • Maak vervolgens de roux: smelt 30 g boter in een pan, roer er 30 g bloem door en laat dat even garen.
  • Blus af met de witte wijn. Roer de roux romig en voeg dan de bouillon toe.
  • Doe hierbij ook de gesneden bloemkool en aardpeer.
  • Snij 2 peren in parten, hou een halve peer apart en doe de rest in de soep samen met 100 g blauwschimmelkaas. Laat ongeveer 20 minuten koken, tot de groente goed gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer. 
  • Roer de slagroom erdoor en proef of er nog zout en peper bij moet.
  • Snij de overgebleven peer in kleine blokjes en doe hetzelfde met de rest van de blauwschimmelkaas.
  • Schep de soep in kommetjes. Leg een hoopje peer en kaasblokjes in de soep en bestrooi met de peterselie.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen