Bloemkoolsoep met pesto en olijven

Kruidige soep van bloemkool met een mediterraans tintje. 

  1. Bloemkoolsoep met pesto en olijven

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • wat blaadjes verse basilicum 
  • 1 à 2 el (basilicum)pesto
  • 6 olijven
  • 1/2 dl slagroom
  • vers gemalen peper
  • 3/4 liter water

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Bloemkool in roosjes en de steel in stukjes snijden en in ongeveer 10 min gaar koken in de bouillon.
  2. Snij de olijven in dunne ringetjes en scheur de basilicumblaadjes in stukken.
  3. Pureer de bloemkool. 
  4. Neem een beetje soep apart in een kom en meng dit goed met de slagroom.
  5. Schenk dit mengsel al roerende in de soep. 
  6. Breng de soep op smaak met de pesto, peper en evt zeezout. 
  7. Garneer de soep met de verse basilicum en de olijven.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen