Met sinaasappel en miso geglaceerde wortelgroenten
Met sinaasappel en miso geglaceerde wortelgroenten
Hoe maak je van eenvoudige wortelgroente een feestelijk en chique bijgerecht? Zo dus.
Ingrediënten
500 g gemengde wortelgroente, zoals wortel, pastinaak en/of wortelpeterselie
2 el miso
3 el ahornsiroop
100 ml sinaasappelsap
2 el sesamolie
zonnebloemolie of frituurolie
8 blaadjes verse salie
handje geroosterde hazelnoten, fijngehakt
grof zeezout
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Maak de groente schoon: schil of schrob ze en snij de kontjes eraf. Snij ze in de lengte in stukken.
Klop van de miso, de ahornsiroop, het sinaasappelsap en de sesamolie een sausje.
Wentel de wortelgroenten erdoor, leg ze in een ovenschaal en zet die in de oven. Laat ze in een half uurtje goudbruin en gaar worden. Schep ze halverwege een keer om.
Ondertussen kun je in een klein steelpannetje een laagje olie verwarmen tot deze heet is en de blaadjes salie daarin kort knapperig frituren. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de beetgare wortelgroente met een beetje grof zout, de hazelnoten en de blaadjes salie.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.