Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Met sinaasappel en miso geglaceerde wortelgroenten

Hoe maak je van eenvoudige wortelgroente een feestelijk en chique bijgerecht? Zo dus. 

  1. Met sinaasappel en miso geglaceerde wortelgroenten

Ingrediënten

  • 500 g gemengde wortelgroente, zoals wortel, pastinaak
    en/of wortelpeterselie
  • 2 el miso
  • 3 el ahornsiroop
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 el sesamolie
  • zonnebloemolie of frituurolie
  • 8 blaadjes verse salie
  • handje geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • grof zeezout

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Maak de groente schoon: schil of schrob ze en snij de kontjes eraf. Snij ze in de lengte in stukken.
  3. Klop van de miso, de ahornsiroop, het sinaasappelsap en de sesamolie een sausje. 
  4. Wentel de wortelgroenten erdoor, leg ze in een ovenschaal en zet die in de oven. Laat ze in een half uurtje goudbruin en gaar worden. Schep ze halverwege een keer om.
  5. Ondertussen kun je in een klein steelpannetje een laagje olie verwarmen tot deze heet is en de blaadjes salie daarin kort knapperig frituren. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  6. Bestrooi de beetgare wortelgroente met een beetje grof zout, de hazelnoten en de blaadjes salie.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen