Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Gierstontbijt met gebakken peren en amandelcrunch

Gierstvlokken zijn glutenvrij en kunnen gebruikt worden voor het maken van pap, maar ook in yoghurt, melk, taarten of koekjes. De gierstvlokken van De Halm hebben een nootachtige smaak en zijn rijk aan vezels, wat goed is voor de darmen. Het is sowieso goed om veel te variëren in je (ontbijt)granen; gierst heeft weer een andere nutrientenverhouding dan havermout.
Gierst is betaalbaar en je kunt het ook als vervanger van couscous of quinoa gebruiken. Het is dus een multi-inzetbaar graan. Het is onder andere rijk aan eiwitten, ijzer, fosfor en magnesium en vitamine B1 en B6.
Ik gebruik gierstvlokken ook wel eens door glutenvrij paneermeel, samen met zaden en pitten geeft dat een knapperig korstje aan (groente)schnitzels.

  1. Gierstontbijt met gebakken peren en amandelcrunch

Ingrediënten

  • 150 g gierstvlokken
  • 2 tl chiazaad
  • 1 kaneelstokje
  • 700 ml ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige drank)
  • 1 anijsster
  • 2 kardemompeulen, zaadjes gevijzeld
  • 1 snufje zeezout
  • 2 el rijststroop
  • 40 g poedersuiker
  • 40 g amandelschaafsel
  • 2 peren, in 2 helften, klokhuizen verwijderd
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl kaneelpoeder

Porties

4 kommen

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Breng de gierstvlokken, het chiazaad, het kaneelstokje, de (amandel)melk, anijs, en de kardemom, met een snufje zout langzaam al roerend aan de kook. Laat circa 2 minuten op zacht vuur pruttelen. Blijf roeren voor een extra romig resultaat. Zoet met rijststroop of een ander zoetmiddel naar smaak. Haal de anijs en het kaneelstokje voor het serveren uit de pap.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de poedersuiker met 2 el water en het amandelschaafsel. Schep het amandelmengsel op de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve peren ernaast. Kwast de peerhelften goed in met ahornsiroop, bestrooi ze met kaneelpoeder en zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  3. Breek de amandelcrunch in grove stukken. Schep de gierstpap in kommen en zet er een halve peer rechtop in. Bestrooi met de amandelcrunch.
  4. Lekker met nog een schepje kokosyoghurt of amandelroom.

Porties

4 kommen

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen