Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Paté van linzen, noten en paddenstoelen

Lekker vegan broodbeleg maak je zelf! Ook heerlijk op toast of stokbrood als borrelhap. 

  1. Paté van linzen, noten en paddenstoelen

Ingrediënten

  • 150 g rode linzen
  • 450 ml groentebouillon van poeder of tablet
  • 100 g cashewnoten
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes verse tijm
  • 45 g walnoten
  • 2 el tamari
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 medjouldadels
  • peper en zout naar smaak

Porties

Voor zo’n 400 g paté

Bereidingstijd

1 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Bereiding

  1. Kook de linzen gaar in de bouillon. Laat die goed afkoelen (of kook ze de dag ervoor. Of, nóg makkelijker: een blik gare linzen gebruiken.)
  2. Week de cashewnoten minimaal 1 uur in heet water.
  3. Snij of scheur in de tussentijd de paddenstoelen in plakjes en snij de rode ui en knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en voeg een beetje olie toe. Bak de rode ui, knoflook en de paddenstoelen met de verse tijm tot ze goed bruin en gaar zijn.
  4. Doe de gebakken paddenstoelen, ui en knoflook in een kom en voeg de geweekte cashewnoten, linzen, walnoten, tamari, zout, peper en de dadels toe. Pureer alles met een staafmixer tot een romige paté. Proef of de smaak goed is, voeg anders nog wat peper en zout toe.

TIP: Smelt nog 150 g vegan margarine voor het decoratieve laagje met salie- of laurierblaadjes en peperkorrels of stukjes walnoot. Laat daarvoor de paté echt goed koud worden en schenk dan de gesmolten boter erop. Steek of leg de blaadjes of peperkorrels in de boter en laat weer in de koelkast uitharden

.

Lekker met pruimencompote of chutney. Klik hier voor het recept van de pruimencompôte met chia 

Porties

Voor zo’n 400 g paté

Bereidingstijd

1 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen