Sluiten

Spread van puntpaprika en noten

Lekker pikante spread van geroosterde paprika's en kruidige noten.. Voor op je geroosterde desem bammetje of om groentesticks in te dippen. Maak het zelf zo pittig als je wilt.

  1. Spread van puntpaprika en noten

Ingrediënten

3 puntpaprika’s

75 g gemengde noten

1 tl komijnzaad

1 snufje zout

1 mespuntje cayennepeper

½ citroen

basilicum of koriander voor de garnering

Bereiding

  1. Rooster de paprika's  in een hete oven ( 220°C ) totdat het vel bijna zwart wordt.  
  2. Haal de paprika's uit de oven, laat ze even afkoelen en verwijder dan de velletjes en de zaadjes. 
  3. Rooster de noten met het komijnzaad en een snufje zout even in een droge koekenpan.  
  4. Snijd de paprika in stukken, doe ze in een keukenmachine met de noten, het sap van een halve citroen en maal tot een dikke spread. 
  5. Garneer met wat blaadjes basilicum of koriander.

Porties

1 kommetje

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen