Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Supersnelle curry met venkel en tomaat

Ben je druk, maar wil je toch goed eten? Deze biologische curry madras zet je in no time op tafel. Rijk aan smaak met pure ingrediënten. Indiase curry op zijn best!
Maak er een frisse komkommerraita bij en serveer met partjes limoen en papadums of naanbrood.

  1. recept curry met venkel en tomaat

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 rode uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 Roma tomaten
  • 1 blikje kikkererwten (400 gr)
  • 1 pot (350 g) Indiase madras currysaus (Terrasana)
  • 150 ml kokosmelk 
  • 100 g snelkookrijst
  • 2 naanbroden (of papadums)

Porties

2 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

15 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de uien en snij in halve ringen. Bak de uien in een hapjespan in de olijfolie tot ze glazig worden.
  3. Snij de uiteinden en het groen van de venkelknol. Hou het groen apart. Snij de knol in de lengte doormidden en verwijder de onderkant en de harde kern. Snij daarna eerst in lange repen en dan in stukjes.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snij hem in stukjes. 
  5. Voeg de venkel en paprika toe aan de ui en bak nog ca. 5 minuten mee.
  6. Snij de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-venkel-paprikamengsel.
  7. Spoel de kikkererwten af in een zeef en voeg ze toe. Voeg de currysaus toe en de kokosmelk en warm alles even snel door.

Serveer met de rijst, evt. komkommer, naanbrood of papadums, limoen en verse koriander.




    Porties

    2 porties

    Bereidingstijd

    -

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    15 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen