Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Afrikaanse jollof met venkel en sardientjes

Jollof (/dʒəˈlɒf/), of jollofrijst, is een rijstgerecht uit West-Afrika. Het gerecht wordt meestal bereid met langkorrelrijst, tomaten, chilipepers, uien, kruiden en soms andere groenten en/of vlees in één pan, hoewel de ingrediënten en bereidingswijzen per regio verschillen. De oorsprong van het gerecht ligt in Senegal. Lekker met een frisse groene salade.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Giet de olie uit de blikjes met sardientjes in een kommetje. 
  2. Pel en snipper de ui, en hak de knoflook fijn. Fruit dit al omscheppend op een laag vuur in een beetje sardine-olie totdat de ui glazig ziet. 
  3. Snij de rode pepers in dunne ringetjes (verwijder evt. de zaadjes). Voeg de rode peper en de tomatenstukjes toe aan ui en knoflook en bak deze mee. Laat 5 minuten bakken. Voeg dan rozemarijn, kerriepoeder en anijszaad toe en smoor met het deksel op de pan een minuutje of 5 totdat de geuren loskomen.
  4. Voeg de rijst toe. Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met een soeplepel bouillon. Laat de rijst het vocht helemaal opnemen. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat de jollof beetgaar en smeuïg is.
  5. Haal de sardientjes uit het blikje en verwijder de graatjes. 
  6. Verwarm een lepel olie in een koekenpannetje en bak daar de reepjes venkel een paar minuten in. Voeg de sardientjes voorzichtig toe en warm even mee. 
  7. Schep tot slot venkel en sardientjes op de jollofrijst en bestrooi met blaadjes basilicum. Leg er partjes citroen bij.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen