Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Turkse spiesjes met biet, perzik, haloumi en hazelnoten

Zomers barbecuereceptje met bietjes, grillkaas en fruit en voor de crunch strooi je er voor het serveren nog wat fijngehakte noten over.  Haloumi is een Cypriotische kaas die niet smelt als je hem grilt. 

Ook lekker en mooi met gele bietjes of abrikozen ipv perzik

  1. Turkse spiesjes met biet, perzik, haloumi en hazelnoten

Ingrediënten

  • 4 rode of gele bieten
  • 2 perziken
  • paar takjes tijm
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl oregano
  • 1 el olijfolie
  • naar behoefte zout en peper
  • 1 blok haloumi
  • handvol basilicumblaadjes
  • balsamico glaze
  • gehakte hazelnoten

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Snij de perzik zonder pit in partjes en de haloumi in blokjes van ongeveer dezelfde grootte.
  2. Verwarm de oven voor op 160°C.
  3. Schil de bieten en snij deze vervolgens in partjes. Meng goed met de tijm, knoflook, oregano en olijfolie.
  4. Leg ze in een braadslede en rooster in de oven voor 25-30 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en peper en koel terug.
  6. Rijg een bietje aan een spiesje met een dubbelgevouwen blaadje basilicum, perzikpartje en blokje haloumi en weer een blaadje basilicum om en om aan de spiesjes eindig met een bietje.
  7. Rooster ze boven een vuurtje op de bbq of in de grilpan bij slecht weer. Leg op een schaal als ze mooie grillstreepjes hebben.
  8. Besprenkel de spiesen met balsamico crème en strooi er de gehakte hazelnoten over.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen