Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Vegan bbq-spiesjes met korianderolie

Onderdeel van een plantaardige barbecue: spiesjes met groente en tofu. Lekker voor op de barbecue! Marineer de tofu en de groente even voor en serveer ze met een lekkere kruidenolie van koriander.

  1. Vegan bbq-spiesjes met korianderolie

Ingrediënten voor de spiesjes

  • 125 g tofu naturel
  • 1 el tamari 
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gember 
  •  mespunt zwarte peper 
  • 1 rode paprika
  • 1/4 courgette
  • 1/4 aubergine
  • 1 maiskolf 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn

Ingrediënten voor de kruidenolie

  • 1 bosje koriander
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • mespunt chilipoeder

Benodigdheden

  • spiesjes van bamboe of metaal
  • BBQ of grillpan

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

1 uur

Totale tijd

2 uur

Bereiding

  1. Leg de tofu een uur, gewikkeld in een schone theedoek met daarop een stapelkookboeken of een zware broodplank. Zo wordt er veel vocht uitgedrukt waardoor de tofu straks lekker de marinade opneemt en makkelijker krokant wordt op de bbq. Snijd de tofu daarna in blokjes van 2 x 2 cm. Leg in een schaaltje.
  2. Klop een marinade van de tamari met de kurkuma en de gember, 1 uitgeperste knoflookteen en de peper. Schenk over de tofu. Laat minstens een half uurtje intrekken.
  3.  Kook de maiskolf in 10 minuten gaar. Laat iets afkoelen en snijd in dikke schijven.
  4.  Snijd de paprika in stukken en doe hetzelfde met de aubergine en de courgette. 
  5. Snijd de ui in kwarten en haal de rokken los.
  6.  Hak de andere teen knoflook fijn en doe in een kommetje, doe daarbij de komijnpoeder, de olie en wat zout en peper naar smaak.
  7.  Laat de paprika, de courgette, de ui en de aubergine daar een half uurtje in marineren. 
  8. Rijg dan spiesjes van blokjes tofu, ui, paprika, courgette, aubergine en een schijf mais.
  9. Maak de olie door een bosje koriander fijn te hakken en voeg daar 50 ml olie, 1 uitgeperst teentje knoflook en een snufje chilipoeder aan toe. 
  10. Hak het fijn in een blender of met de staafmixer.
  11. Verhit de BBQ tot matig heet. Rooster de spiesjes een minuut of 10 tot 20. Leg ze op een schaal en serveer met de pesto.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

1 uur

Totale tijd

2 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen