Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Hutspot met olijvenjus en venkelworst

Een basisrecept voor ouderwetse hutspot, maar met een moderne Italiaanse twist. Bak stukjes gedroogde worst met venkel knapperig en maak een snelle olijvenjus. Succes verzekerd op een koude dag.

Je kunt ook je favoriete vega worstje gebruiken, als je het liever plantaardig houdt.

  1. Hutspot met olijvenjus en venkelworst

Ingrediënten

  • 400 gr uien gesneden
  • 600 gr wortel gesneden
  • 1 kilo aardappels geschild en in kleine stukken
  • 100 gr droge worst met venkel, in stukjes (of neem stukjes vegan Red Herbsworstjes)
  • 40 gr (plantaardige) boter
  • ongeveer 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 sjalotten
  • 1 bakje olijventapenade (100 g)
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml bouillon

Porties

4-6

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Kook eerst de wortel en uien in ruim water, ongeveer 10 minuten. Je kunt ook de uien even bruinen/caramelliseren in wat boter.
  2. Doe dan de aardappels erbij en kook het geheel gaar in ongeveer 20 minuten.
  3. Giet af. Laat even uitdampen.
  4. Stamp met een pureestamper goed door elkaar. Voeg daarbij boter toe en scheutjes melk totdat het een smeuïg geheel is geworden, misschien heb je niet alle melk nodig. Voeg zout en peper toe naar smaak. Houd warm.
  5. Bak de worststukjes in olie knapperig.
  6. Voor de jus bak je 2 fijngesnipperde sjalotjes in olie glazig.
  7. Voeg de tapenade toe en bak even mee.
  8. Blus of met rode wijn en bouillon en laat wat inkoken.
  9. Eet de hutspot met de worststukjes apart of meng erdoor.
  10. Maal er nog wat zwarte peper over.

Porties

4-6

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen