Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Plaattaart met peer en paddenstoelen

Herfstsmaken op je bakplaat. Deze paddenstoelentaart met schijfjes peer, walnoten en blauwe kaas is een topper op feestjes of gewoon als maaltijd met een salade.  

Je kunt ook kant-en-klaar deeg gebruiken natuurlijk. Dan is ie ook nog eens snel klaar.

  1. Plaattaart met peer en paddenstoelen

Ingredienten voor de bodem

  • 600 g bloem
  • 300 g roomboter
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 4 el koud water

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 el boter
  • 1 prei
  • 1 bakje paddenstoelenmix
  • 1 bakje eryngii paddenstoelen
  • 1 stevige peer
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 1 el tijmblaadjes, vers
  • 1 handje walnoten
  • 6 eieren
  • 250 ml room
  • 150 g blauwe kaas
  • 10 salieblaadjes
  • 100 ml olie om in te frituren

Porties

voor ongeveer 6 personen

Bereidingstijd

deegrusttijd 30 minuten Oventijd 1 uur.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 40 minuten

Bereiding

  1. Meng voor de bodem de bloem, boter, zout, eieren en 4 el water in een mengkom en mix tot het een mooi, samenhangend deeg is. Is het nog wat droog, voeg dan meer water toe. Vorm er een bal van.
  2. Verpak het deeg in keukenfolie of een waxdoekje en laat het een half uur rusten in de koelkast (of gebruik kant-en-klaar koelvers quichedeeg).
  3. Verwarm de oven voor op 200 C.
  4. Bestrooi je werkblad met wat bloem. Rol het gekoelde deeg uit tot het de grootte van je bakplaat heeft. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg om je deegroller en rol het uit boven je bakplaat. Je kunt het deeg ook direct met de hand uitdrukken op het bakpapier in de vorm, als je dat makkelijker vindt.
  5. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet het even koud weg, mag ook in de vriezer.
  6. Bedek de deegbodem met nog een vel bakpapier en schud er bakbonen of gedroogde bonen in. Bak de bodem nu een half uurtje voor, verwijder de bakbonen en het bakpapier daarna en zet opzij.
  7. Snij ondertussen de prei in dunne, schuine ringen.
  8. Borstel de paddenstoelen schoon. Halveer champignons en snij de eryngii in dunne plakken. Laat kleine paddenstoelen heel. Bak ze kort in wat hete boter en zet opzij.
  9. Schaaf de peer in dunne plakken.
  10. Klop eieren, room, kaas, tijm, peper en zout door elkaar. Schenk op de voorgebakken bodem. Verdeel de prei, paddenstoelen peer en walnoten er over. Bak nog 30 minuten in de hete oven.

Porties

voor ongeveer 6 personen

Bereidingstijd

deegrusttijd 30 minuten Oventijd 1 uur.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen