Sluiten

Tortilla pie met paddenstoelen

Een originele taart vol herfstsmaken. Paddenstoelen, knolselderij en walnoten vormen de romige vulling van het knapperige tortilladeeg. Lekker vegetarisch hoofdgerecht met een salade.

  1. Tortilla pie met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 1 pak tortillawraps extra fibre (6 wraps)
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 2 preien
  • ½ knolselderij 
  • 1 wortel
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes
  • 100 g walnoten
  • 2 el bloem
  • 100 g crème fraîche of sojaroom

Benodigdheden

  • bakvorm van 24 cm doorsnede

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij of scheur de paddenstoelen in stukjes, de prei in halve ringen, de wortel en knolselderij in blokjes.
  3. Kook de knolselderij en wortel in een pannetje water met een bouillonblokje beetgaar. Giet af door een zeef, bewaar de bouillon.
  4. Bak de champignons met de prei, de knoflook en de rozemarijn in wat olijfolie snel bruin.
  5. Strooi er de eetlepels bloem over, roer en gaar de bloem even.
  6. Voeg scheutjes bouillon toe, blijf roeren en als het allemaal een beetje begint te binden voeg je de crème fraîche of de sojaroom toe. Meng de gare knolselderij en wortel erdoor. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
  7. Vet een springvorm in en leg de tortillawraps er een beetje dakpansgewijs in.
  8. Schep het paddenstoelmengsel erin en vouw de wraps er over.
  9. Bak een half uurtje in de hete oven.
  10. Serveer de taart in punten gesneden met een lekkere salade

    Tip
    : vervang de rozemarijn door dragon, dat is een lekker kruid bij paddenstoelen!

Porties

6 porties

Bereidingstijd

30 minuten (oventijd)

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen