Matcha-chocolademelk

Ben je op zoek naar een verwarmende drank voor de feestdagen? Probeer onze warme matcha-chocolamelk. Dit prachtige drankje is makkelijk te maken, maar ziet er luxe uit door de mooie groene kleur en de wittechocoladevlokken bovenop. Extra romig!

  1. Matcha-chocolademelk

Ingrediënten

  • 400 ml melk
  • 200 g witte chocolade, in stukjes
  • 100 g slagroom
  • 2 el matchapoeder
  • extra witte chocolade ter garnering

Benodigdheden

  • garde of staafmixer
  • dunschiller of scherp mesje

Porties

2 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Bereiding

  1. Warm in een pan de melk met chocolade langzaam op. Laat het niet koken!
  2. Klop met een garde of staafmixer de slagroom stijf.
  3. Schenk de witte chocolademelk in de glazen tot ze voor 2/3 vol zijn. Klop de matcha in een kommetje met een beetje water schuimig met een vork.
  4. Giet het matchamengsel op de melk. Het zal langzaam zakken, net als een latte macchiato.
  5. Schep de slagroom erop.
  6. Rasp of snij met een dunschiller vlokken van de overgebleven chocoladereep en strooi ze erboven op.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen