Roodlofsalade met druiven, vijgen en kaas

Deze bitterzoete salade staat in een handomdraai op tafel. Hij ziet er niet alleen uit als een plaatje, maar zit ook vol verschillende smaken: de bittere roodlof in combinatie met het zoete fruit en de friszure dressing, en dan de zoutige kaas en de noten maken het helemaal kloppend.

  1. Roodlofsalade met druiven, vijgen en kaas

Ingredienten

  • 2 struikjes roodlof
  • flinke hand jonge blaadjes sla of red chard, bietenblad
  • 2 vijgen
  • klein trosje ´Red Globe´ druiven
  • klein handje blauwe bessen
  • 50 g blauwe kaas
  • 30 g amandelen (gezouten)
  • 1 grote el mayonaise
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • versgemalen peper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Bereiding

  1. Snij een stukje van de stronk van de roodlof en haal de blaadjes los.
  2. Meng de blaadjes met wat groene blaadjes sla, rucola of jong bietenblad. 
  3. Drapeer op een schaal en strooi er (ontpitte) halve druiven over, stukjes vijg, wat blauwe bessen en stukjes blauwe kaas.
  4. Klop een dressing van het sinaasappelsap met de mayo en een theelepeltje mosterd.
  5. Giet straaltjes dressing over de salade, maak af met de amandelen. 

Tip: jJe kunt de kaas ook vervangen door zachte geitenkaas of mozzarellabolletjes. Of gewoon weglaten en iets meer (andere) noten erover strooien voor een vegan versie! 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen