Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Bloemkoolcake met roquefort

Groente in een cake, dat kan gewoon heel chique zijn. Lekker met zoete pruimen-uienchutney.

  1. Bloemkoolcake met roquefort

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 ml yoghurt
  • 150 g (schapen)roquefort
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder

Benodigdheden

  • cakevorm
  • bakpapier

Porties

10 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175˚C.
  2. Vet een cakevorm in en leg een strookje bakpapier op de bodem.
  3. Snij de bloemkool in roosjes en blancheer ze 8 minuten. Stort ze in een vergiet en laat even uitdampen.
  4. Kluts de eitjes samen met de melk en yoghurt goed door elkaar. Snij of kruimel de roquefort in stukjes en schep erdoor.
  5. Meng de bloemkool met een flinke hoeveelheid zwarte peper door het beslag. Voeg ook de bloem met het bakpoeder toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Schep het mengsel in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur gaar.
  7. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als het nog te nat is zet je het nog een kwartiertje terug.
  8. Laat de cake iets afkoelen in de vorm, stort hem dan voorzichtig op een mooie schaal en serveer bijvoorbeeld met pruimen-uienchutney.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen