Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Makreelrilette op bietencrackers

Rilette is een spread van vlees of vis waaraan vet wordt toegevoegd. Deze fijne mousse, waar boter aan toegevoegd wordt, van makreel met gefrituurde kappertjes is een fijn beleg voor de zachtrode crackers van Kari.

  1. Makreelrilette op bietencrackers

Ingrediënten

  • 150 g schoongemaakte gerookte makreel
  • 2 stengels bosui
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 tl mierikswortelsaus
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 50 g zachte boter
  • 2 el kappertjes
  • 200 ml frituur- of zonnebloemolie
  • 8 bietencrackers
  • snufje cayennepeper of paprikapoeder

Benodigdheden

  • keukenpapier of theedoek

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Haal de vis met 2 vorken uit elkaar.
  2. Snij de bosui in heel fijne ringetjes.
  3. Meng de makreel met de bosui, crème fraîche, mierikswortelsaus, citroenrasp en -sap en boter. Schep in een schaaltje en laat in de koelkast even opstijven.
  4. Droog de kappertjes met wat keukenpapier of een theedoek.
  5. Verhit de olie op hoog vuur tot er wat rook afkomt.
  6. Frituur de kappertjes. Als ze ‘poppen’ en eruitzien als een bloemetje, zijn ze klaar.
  7. Schep op elke cracker wat rilette en versier met de kappertjes en een snufje cayennepeper of paprikapoeder.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen