Vegan springrolls met mango en komkommer

Lekkere plantaardige rolletjes met groente en fruit om te dippen in een hartige dip. Varieer met de vulling: vul ze met krokant gebakken tempehreepjes en lenteuitjes bijvoorbeeld. 

  1. Vegan springrolls met mango en komkommer

Ingrediënten

1 pak rijstpapier (150 g)
100 gr rijstnoodles
1 avocado
1 mango
1/2 komkommer
2 waspenen
Verse muntblaadjes
90 gr gemengde kiemen

Voor de dip:
2 el shoyu
3 el sushi-azijn
1 stukje gember, fijngeraspt

Ingrediënten voor de dip

  • 2 el shoyu
  • 3 el sushi-azijn
  • 1 stukje gember, fijngeraspt

Porties

8 rolletjes

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
  2. Snij de komkommer in lange dunne reepjes. Doe hetzelfde met de wortel
  3. Schil de mango en snij deze in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de avocado.
  4. Ris de blaadjes munt van de steeltjes. Leg alles klaar op een plank of in bakjes.
  5. Week de rijstvellen, behandel ze voorzichtig: het scheurt snel!
  6. Beleg de onderste helft van een vel met een paar blaadjes munt, komkommer, wortel, een handje rijstnoodles, avocado, mango en wat kiemen. 
  7. Rol stevig op, vouw de zijkanten naar binnen en rol door.
  8. Meng de shoyu met de sushi-azijn en de gemberrasp en roer door voor een dip.

Porties

8 rolletjes

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen