Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Zomerse regenboogrolletjes

Vier de zomer met deze kleurrijke gezonde regenboogrolletjes gemaakt van snijbiet-bladeren. Perfect als een verkoelende picknick-maaltijd op een hete zomeravond. Je kunt natuurlijk zelf eindeloos variëren met de ingrediënten, zolang je ze maar kleurrijk houdt ;) 

  1. Zomerse regenboogrolletjes

Ingrediënten voor de rolletjes

  • 100 g wortel of abrikoos
  • 100 g mango en/of nectarine of gele paprika
  • 100 g rode paprika en/of radijsjes
  • 100 g avocado, groene paprika, bosuitjes,
  • komkommer, basilicum of koriander
  • 100 g rode biet, choggiabiet, rode kool en/of
  • sangokiemen
  • 100 g tofu, gemarineerd in wat tamari en knoflook
  • 8 grote snijbietbladeren

Ingrediënten voor de dip

  • 2 el witte miso
  • 1 geperste knoflookteen
  • 1 el tahin
  • 1 el citroensap
  • 1 el tamari
  • 1 tl geraspte gember
  • evt. wat water

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Begin met het snijden van alle groenten. Wortel, komkommer, vruchten en avocado kun je in luciferdunne reepjes snijden. Bietjes kun je ook raspen, of gekookte bieten in reepjes snijden. Kiemen en kruiden kun je heel laten natuurlijk.
  2. Snij de tofu in 1 cm dikke reepjes en bak in hete olie knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Breng een pan water aan de kook.
  4. Hou de snijbietbladeren vast aan het steeltje en dip ze heel even in het hete water. Laat elk blad omgekeerd op een theedoek uitlekken
  5. Snij de steel en harde nerf er af en probeer het blad een beetje rechthoekig bij te snijden.
  6. Beleg, net als bij sushi, de bladeren met de groente, het fruit en de tofu.
  7. Rol op en snij deze rolletjes doormidden of in drieën of vieren als je hele grote bladeren hebt.
  8. Leg op een mooie schaal en serveer eventueel met een lekkere miso-dip.

Tip: roer voor de dip 2 el witte miso, 1 geperste knoflookteen, 1 el tahin, 1 el citroensap, 1 el tamari, 1 tl geraspte gember en evt. wat water door elkaar.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen