Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Radijsjes op zoetzuur

Snel gepickelde radijsjes om als bijgerechtje te serveren of over curry's, in een wrap, op een broodje kaas.... eindeloos veel mogelijkheden om een zuurtje aan een maaltijd toe te voegen. 

  1. Radijsjes op zoetzuur

Ingrediënten

  • 1 bosje radijsjes 
  • 1 theelepel zout 
  • 125 ml witte-wijnazijn 
  • 65 ml water 
  • 20 gram suiker 
  • 2 tl mosterd- en/of venkelzaad

Verder nodig

1 glazen pot met deksel van ongeveer 0,3 ltr.

Porties

1 pot van 300 ml

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Maak de radijsjes schoon en snij ze in kwarten of plakjes.
  2. Bestrooi ze met zout en een half uur staan.
  3. Spoel de radijsjes af en doe ze in een gesteriliseerde glazen pot.
  4. Breng de azijn met het water, de suiker en het mosterd- of venkelzaad aan de kook.
  5. Roer tot de suiker is opgelost en giet over de radijsjes heen.
  6. Sluit goed af en laat afkoelen. 
  7. Je kunt ze na een uurtje al gebruiken, maar het is nog lekkerder om ze een paar dagen te laten staan. 
  8. Meng ze door een salade, leg ze op een broodje kaas of eet ze bij een pittige maaltijd...Lekker fris! 

Porties

1 pot van 300 ml

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen