Sluiten

Lente-eiland (40 jaar koken met Odin)

Het is alweer 40 jaar geleden dat Odin werd opgericht en wat we dagelijks koken is in die tijd best veranderd. Zie hieronder bijvoorbeeld het recept ‘lente-eiland’ uit het Odin kookboek Vier de seizoenen dat in 2006 werd uitgebracht. Op en top lente, maar heel wat anders dan de hedendaagse recepten die je
op de rest van de site vindt!

  1. Lente-eiland (40 jaar koken met Odin)

Ingrediënten

  • 400 g wortels, in stukjes
  • 2 citroenen
  • 1 el honing
  • 4 eieren
  • 4 el crème fraîche
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 paksoi
  • 6 bloemen van Oost-Indische kers of tuinkers

Benodigdheden

  • staafmixer of blender
  • 4 timbaaltjes of kleine ovenbakjes
  • bakpapier

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Kook de wortels in 15 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 190˚C.
  3. Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen uit. Meng het sap met rasp en honing.
  4. Schil de gember en rasp volledig. Pureer de wortels, gember, crème fraîche, eieren, paprikapoeder met een snuf zout tot een glad mengsel.
  5. Vet kleine ovenbakjes in. Bedek de bodems met bakpapier en vet ook in. Schep de puree in de ovenbakjes en zet ze in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water totdat de bakjes half in het water staan. Bak 25 minuten in de oven totdat de puree stevig is.
  6. Snij het kontje van de paksoi, haal de bladeren los, was ze goed en blancheer of stoom kort. Laat de bladeren uitlekken en snij in reepjes.
  7. Keer de ovenbakjes om op borden, verwijder het bakpapier en drapeer de paksoi rond de timbaaltjes.
  8. Knip op het laatste moment de bloemen in stukjes, meng door de citroendressing en schenk over de timbaaltjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen