Sluiten

Vlierkwark met rabarber en ontbijtkoekcroutons

Een vrolijk lente-toetje met rabarber en fruit van het seizoen met vlierbloesemsiroop, biodynamische kwark en ontbijtkoekcroutons.

  1. Vlierkwark met rabarber en ontbijtkoekcroutons
  • 1/4 ontbijtkoek
  • 100 ml thee van verveine of kamille
  • 500 ml kwark of plantaardige vervanger
  • 50 ml vlierbloesemsiroop
  • 400 g rabarbermoes of -jam
  • 250 g aardbeien
  • 1 el olie of boter
  • takje munt

1. Meng de kwark met de vlierbloesemsiroop.

Snij de aardbeien in plakjes. Snij een

lange plak van de langste zijde van de

ontbijtkoek en snij hier dunne balkjes van.

2. Verkruimel de rest van de ontbijtkoek en

druppel er de thee over. Leg dit plakkerige

mengseltje op de bodem van 4 glazen

of potjes.

3. Schep er dan een paar el kwark op.

4. Daarna schep je er een paar lepeltjes

rabarbermoes of -jam op en wat

aardbeienplakjes.

5. Lepel hier weer kwark over en tot slot nog

wat rabarbermoes of -jam.

6. Verhit de boter of olie in een koekenpan

en bak de balkjes ontbijtkoek goudbruin.

Laat ze afkoelen op een papiertje.

7. Garneer de glaasjes met bloemen en wat

munt en leg de balkjes ontbijtkoek er

bovenop.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen